zondag 26 mei 2013

Hallo allemaal,

Gelukkig was het woensdag droog en kon de sportdag gewoon doorgaan. Er waren veel leuke spelletjes zoals spijkerbroek hangen, watervoetbal en het gezamenlijk lopen in een enorme broek. We hebben een leuke en gezellige ochtend gehad.Donderdag zijn we met de eerste Cito begonnen; studievaardigheden. Ook had Lisa haar spreekbeurt over cavia's. Lisa's cavia Kuifje zat tijdens de spreekbeurt heel rustig op tafel en we mochten 'm ook nog aaien.


Op vrijdag kwam de vader van Sami met.....Adam, het broertje van Sami. Adam is op de eerste dag van de meivakantie geboren en hij zag er prachtig uit! Nogmaals proficiat!
Hmmm, Sami heeft ook getrakteerd op beschuit met muisjes.En 's middags hebben we geprobeerd een bouwwerk van opgerolde kranten te maken. Iedereen was goed bezig maar het viel nog niet mee;-)Morgen gaan we verder met de Cito's. Op donderdag neem ik de AVI/DMT weer af en zal er een vervanger in de groep zijn. (er zal helaas weer niet gegymd worden; anders kom ik niet uit met de planning)
Vanwege de Cito's heb ik vorige geen huiswerk meegegeven maar deze woensdag zal er wel reken- en voor een aantal kinderen Nieuwsbegrip mee naar huis gaan.

Iedereen heeft nu een spreekbeurt gehad. We zijn ook al begonnen met de boekenbeurten. Een aantal kinderen hebben het al gedaan, met de andere kinderen heb ik een nieuwe datum geprikt. Een boekenbeurt mag niet lang duren (+/- 5 minuten); we behandelen dit in de ochtend kring. We hebben in de klas besproken waar je op moet letten met een boekenbeurt:

1. je noemt de titel, schrijver en eventueel de illustrator van het boek.
2. je vertelt waarom je het boek hebt gekozen
3. welke hoofdpersonen zijn er
4. korte samenvatting van het verhaal
5. 1 bladzijde voorlezen 

Succes! en tot morgen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten