zondag 27 januari 2013

Hallo allemaal,

De eerste week van de CITO's zit erop. We hebben afgelopen week 2 reken cito's gemaakt en 1 deel van begrijpend lezen. Dat was ook de reden waarom een aantal kinderen afgelopen week geen Nieuwsbegrip mee naar huis hebben gekregen.
Komende week hebben we nog 3 cito's (begrijpend lezen en spelling) maar we gaan ook leuke dingen doen!
Maandag beginnen we met een NME (natuur en milieu educatie) project over afval. Over afval gesproken: we hebben voor onze creales op donderdag de volgende dingetjes nodig: kleine danone bakjes, kleine drinkyoghurt flesjes en eierdozen. Zouden jullie deze spulletjes aan de kinderen willen meegeven? Alvast bedankt!

Jeroen is maandag aan de beurt met de spreekbeurten. Sarah heeft vorige week de groep iets verteld over Karel de Grote. Ik heb het jammergenoeg niet gehoord omdat ik aan het toetsen was; heb dus ook geen foto. We hebben met elkaar afgesproken dat nu iedereen verder gaat met zijn spreekbeurt. De kinderen hebben hun mindmap terug gekregen (sommige met wat tips). Wanneer de indeling/hoofdstukken zijn gemaakt, kun je op zoek naar informatie. Lees de gevonden informatie en probeer in je eigen woorden de gevonden informatie in ongeveer 10 zinnen na te vertellen. Schrijf dat op. Dat is dan een hoofdtuk van je spreekbeurt. Succes!

Tot morgen! En denk aan je rekenhuiswerk over breuken. Woensdag = rekenhuiswerkdag!
Afgelopen woensdag hebben de kinderen lekkere dingen voor de vogels gemaakt. Maarten en Karel hebben het vervolgens in een boom voor het raam opgehangen. Nu maar hopen dat er veel vogels op af komen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten